Ο Παναγιώτης Τερζάκης παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα μονωδίας και ορθοφωνίας κοντά στο βαρύτονο και συνθέτη Δημήτρη Δίωνα-Αρύβα. Απέκτησε Δίπλωμα Μονωδίας από το Αττικό Ωδείο με τη Μαρία Σκαρλάτου και Bachelor of Arts με ειδίκευση στη Μουσικολογία από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College). Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright  συνέχισε τις σπουδές του στο The Longy School of Music της Βοστώνης από το οποίο αποφοίτησε με Master of Music in Vocal Performance (Vocal Pedagogy & Performance, μαθητής του Robert Honeysucker) σπουδάζοντας παράλληλα όπερα και υποκριτική.

Ο Παναγιώτης Τερζάκης έχει διδάξει τραγουδιστές όλων των ειδών, ηθοποιούς, εκφωνητές, δημοσιογράφους, δασκάλους, ψάλτες, παραγωγούς ραδιοφώνου, στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες των οποίων η δουλειά σχετίζεται με το δημόσιο λόγο.

Ως ενεργός τραγουδιστής και performer  στη σκηνή και στη δισκογραφία μπορεί και κατανοεί απόλυτα τις δυσκολίες των επαγγελματιών και προτείνει άμεσες λύσεις και ασφαλείς εφαρμογές.Έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες, χορωδίες και γκρουπ τραγουδιστών/ηθοποιών, ομάδες σωματικών δράσεων, ομάδες δραματοθεραπείας με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ως εκπαιδευτής και σύμβουλος φωνής βοηθά στη βελτίωση και την ανάδειξη των ικανοτήτων του εκάστοτε μαθητή με εύστοχη και ασφαλή διδασκαλία που αφορά στην ασφαλή χρήση του φωνητικού μηχανισμού.

Συνεργάζεται με επαγγελματίες τραγουδιστές και σπουδαστές τραγουδιού και αναλαμβάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες τύπου masterclass, χωρίς να αναιρεί τη δουλειά του τακτικού δασκάλου τραγουδιού. Αντιθέτως ως εκπαιδευτής και σύμβουλος φωνής βοηθά στη βελτίωση και την ανάδειξη των ικανοτήτων του εκάστοτε μαθητή και απεμπλέκει τον τακτικό δάσκαλο από τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν.

Παράλληλα εκπαιδεύει καθηγητές τραγουδιού για πιο εύστοχη και ασφαλή διδασκαλία με βάση την ασφαλή χρήση του φωνητικού μηχανισμού (ανατομία και φυσιολογία του λάρυγγα).

Παρέχει συμβουλευτική όσον αφορά στη δημόσια παρουσία και τον δημόσιο λόγο, σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, παρουσιαστές, δημοσιογράφους κ.α.

Όλοι οι επαγγελματίες που έχουν εργαστεί με τον Π. Τερζάκη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εργάζονται πολύ επιτυχημένα στο θέατρο, στο τραγούδι, στην τηλεόραση αλλά και στον ιδιωτικό χώρο της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων με ορατά αποτελέσματα.

Παναγιώτης Τερζάκης (c) 2018. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα. Απαγορεύεται η αντιγραφή.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
2005 Master of Music (Vocal Performance & Pedagogy), The Longy School of Music (Boston/USA)
         (Fulbright Scholar, Gerondelis Foundation Scholar)
2003 Δίπλωμα Μονωδίας, Αττικό Ωδείο (Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο)
2000 Bachelor of Arts (Music), The American College of Greece (Deree College)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Φωνητικής, Φωνοθεραπείας, Υποκριτικής, Μουσικοθεραπείας, Δραματοθεραπείας, Φωνητικής Αποκατάστασης, Yoga  &  Voice, Alexander Technique, Feldenkreis

MASTERCLASSES VOICE & SPEECH
Janet Bookspan, Maureen Brennan, Dr.John Delmore, Sheri Greenawald, Daniel Helfgot, Dr.William Lacey, Shigemi Matsumoto, Ronald Seiler, Paulina Stark,  κ.α.ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2005-18 Διδασκαλία/προετοιμασία (φωνητική τοποθέτηση, φωνητική, ορθοφωνία,) ηθοποιών, τραγουδιστών και επαγγελματιών φωνής και δημοσίου λόγου σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ

2005-2018
Συμβουλευτική φωνής σε ηχογραφήσεις CD, παρουσιάσεις και events καλλιτεχνών
και επαγγελματιών φωνής.
                Εργαστήρια ψυχολογίας φωνής και σωματικών δράσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ.

2012-18 Κέντρο Λόγου Στέλλας Σαντζακλή, Χολαργός- φωνητική/ορθοφωνία, φωνητική αποκατάσταση

2014-2018 Ωδείο Τεχνοτροπία, Γέρακας, καθηγητής φωνητικής/σύμβουλος φωνής

2016-17 Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες, Αθήνα, εκπαιδευτής φωνής & εισηγητής εργαστηρίου

2010-13 Συνεργασία με το Κέντρο Φωνής και Κατάποσης (VSC) Αθήνα ως Voice Coach  (Εκπαιδευτής Φωνής)

2004-2009 The Hellenic Cultural Center of Watertown (Boston), Voice Coach & Consultant (USA)

2005-2008 The Greek Institute, Consulting,  Εργαστήρια μουσικής& τραγουδιού- συνεργαζόμενος Καλλιτέχνης (USA)

Πληροφορίες για τη μουσική και το τραγούδι του Παναγιώτη Τερζάκη

www.panayotisterzakis.com

Παναγιώτης Τερζάκης
Εκπαιδευτής & Σύμβουλος Φωνής (ΜΜ)
Voice Coach & Consultant (MM)
                       "Η δική σου φωνή πρέπει να ακουστεί!"