«Επαφή με τη Φωνή»
Στο εργαστήριο "Επαφή με τη φωνή" (Ι-IV), όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν, να αναπτύξουν και να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους τεχνικές και "εργαλεία" που έχουν ως στόχο την ασφαλή χρήση και διαχείριση της φωνής σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Πώς διαχειριζόμαστε τη φωνή ανάλογα με την περίσταση;
Τι θέλει να μας πει η φωνή μας όταν αλλάζει;

Η φωνή είναι το εργαλείο της επικοινωνίας και των συναισθημάτων μας.


Η συμμετοχή στην ομάδα φωνής αφορά στη διαδραστική και βιωματική εκπαίδευση της φωνής μέσω συγκεκριμένων ασκήσεων και δράσεων. Παράλληλα ο κάθε συμμετέχων παρατηρεί στους υπόλοιπους αντίστοιχα δικά του λάθη και αδυναμίες και μέσω ειδικών ασκήσεων, μπορεί  να τα διορθώνει και να εξελίσσεται. Δημιουργείται δε σύνδεση μεταξύ των μελών της ομάδας μέσω του κοινού "λεξιλογίου" και ανακαλύπτουμε τι έχει να μας πει η φωνή του καθενός σε δοσμένη συνθήκη αλλά και στην καθημερινότητα.


Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η ευελιξία της φωνής και οι εφαρμογές της στην καθημερινότητά μας.

ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 , ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ!


"Η φωνή αλλιώς...ελεύθερος φωνητικός αυτοσχεδιασμός"
Παναγιώτης Τερζάκης (c) 2018. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα. Απαγορεύεται η αντιγραφή.
Παναγιώτης Τερζάκης
Εκπαιδευτής & Σύμβουλος Φωνής (ΜΜ)
Voice Coach & Consultant (MM)
                       "Η δική σου φωνή πρέπει να ακουστεί!"

"Η φωνή του ηθοποιού"

Μουσικό εργαστήριο με τη μαέστρο Κωνσταντίνα Σαμακοβλή* και τον εκπαιδευτή φωνής Παναγιώτη Τερζάκη.

επόμενο εργαστήριο σύντομα!

Aνακαλύπτουμε τις δυνατότητες της φωνής μας μέσα από ασκήσεις φωνής-σώματος και τραγουδάμε ατομικά και ομαδικά πάνω σε δοσμένες και αυτοσχεδιαστικές συνθέσεις εξερευνώντας τον ήχο της μέσα από ποικίλες φωνητικές και σωματικές δράσεις.
Δοκιμάζουμε να εντάξουμε τη φωνή μας μέσα σε ένα σύνολο ήχων και φθόγγων.
Θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε περιοχές της φωνής και ηχοχρώματα που δεν τολμάμε να προσεγγίσουμε.

Απαντάμε στα εξής ερωτήματα:
-Μπορώ ταυτόχρονα να ελέγχω τη φωνή μου και να ακούω και τους γύρω μου;
-Πρέπει να ακούω τη φωνή μου συνέχεια;
-Πως συντονίζω φωνή και σώμα; Πότε είναι σωστό;
-Πως χρησιμοποιώ τη φωνή μου αυτοσχεδιαστικά;

https://youtu.be/yA0pwWskaRg
https://youtu.be/UUx_69FtRps


*KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα Ανώτερα Θεωρητικά και το Πιάνο, απέκτησε το Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας με το μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclass Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορχήστρας με τους μαέστρους Andre van der Merwe, Andre Thomas, Zimfira Poloz, Therees Hibbard, Αθανασία Κυριακίδου, Σοφία Γιολδάση και Κάρολο Τρικολίδη.
Από το 2012 υπήρξε βοηθός του Μιχάλη Οικονόμου στη χορωδία του Πολυτεχνείου. Υπήρξε μαέστρος στην παιδική χορωδία και στη χορωδία ενηλίκων, στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες. Με τον Παναγιώτη Τερζάκη πραγματοποίησε το εργαστήριο ελεύθερου φωνητικού αυτοσχεδιασμού ’’Όταν ο αυτοσχεδιασμός συναντά το χορωδιακό τραγούδι’’ στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες. Τον Οκτώβριο του 2015 δημιούργησε την ομάδα Ebb ‘n’ Flow, ένα γυναικείο πειραματικό φωνητικό σύνολο με στοιχεία αυτοσχεδιασμού φωνής και κίνησης.
Έχει παρακολουθήσει το εργαστήριο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού του Αλέξη Πορφυριάδη συμμετέχοντας ως αυτοσχεδιάστρια φωνής σε διάφορες συναυλίες. Είναι μέλος της ομάδας WHI Ensemble, ένα σύνολο που εστιάζει σε λεκτικές και γραφικές παρτιτούρες, στην αυτοσχεδιαστική και την πειραματική μουσική. Από το 2002 εργάζεται στα Μουσικά Σχολεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Μέσω της προσωπικής μεθοδολογίας φωνητικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης των φωνητικών και επικοινωνιακών προσόντων και ικανοτήτων, οι οποίες και διδάσκονται στο εργαστήριο αυτό ο Παναγιώτης Τερζάκης κατευθύνει τους συμμετέχοντες να  εξερευνήσουν, να αναπτύξουν και να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους τεχνικές και "εργαλεία" που έχουν ως στόχο την ασφαλή χρήση και διαχείριση της φωνής σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Η συμμετοχή στην ομάδα φωνής αποσκοπεί στη διαδραστική και βιωματική εκπαίδευση της φωνής μέσω συγκεκριμένων ασκήσεων και δράσεων. Οι ασκήσεις αυτές είναι ένας μελετημένος συνδυασμός ασκήσεων ευρυθμίας, κινησιολογίας και φωνητικής σε δοσμένες και μη συνθήκες.Άμεση εφαρμογή στον εκάστοτε ρόλο.
Ειδικά προγράμματα για σπουδαστές δραματικών σχολών.


Στόχος του εργαστηρίου:

- Ασκήσεις αναπνοής  και διαφράγματος
- Βελτίωση της εκφοράς της φώνησης και του λόγου
- Εξερεύνηση της φωνής  και  ενδυνάμωση του λόγου
- Φυσική και ασφαλής προετοιμασία
- Τεχνική απεύθυνσης και χειρισμού έντασης
- «Κούρδισμα» φωνής και έντασης σε δοσμένη συνθήκη
- Απομυθοποίηση προβλημάτων και «εμποδίων»